Zondag, 4 December


Het was gezellig druk op het water, nee niet met mensen die zaten aan hun Sinterklaasgedichten, vogels , ongelooflijk veel vogels.
De weerberichten zaterdagavond waren belabberd, wind 5-6 met vlagen van 7 en mogelijk regen. Natuurlijk wilde er niemand met mij mee peddelen. Echter zondagmorgen zag het er al anders uit. Voorspelde wind 4 met vlagen van 6-7 en het leek droog.
Aangekomen op de dijk zag ik geen schuimkoppen, dus ik vermoedde dat het met de wind wel mee zou vallen. Gauw naar mijn bootje, pak aan, spullen er in en hup naar het Hooft. Het viel allemaal erg mee, hoewel er toch op open water wel een klein viertje wind was wat het mij niet moeilijk maakte. Een beetje langs de kant gebleven ( 100m) voor de veiligheid. In de buurt van de Hollandschebrug wilde WeerDirect zijn gelijk halen en kreeg ik een korte maar flinke plensbui over me heen, inderdaad met flinke vlagen wind maar 7 ???. Ik moest even wat kracht zetten om niet op de kant gezet te worden maar met 5 min was alles weer over. Rustig door gepeddeld rond het Hooft . Hier even de peddels stilgehouden voor een plaatje en rustig op weg naar huis. De wind werd alleen maar minder en een waterig zonnetje viel me ten deel. Bovendien was het beetje wind wat er stond zo vriendelijk om mij pal in de rug te blazen. Zowaar zag ik zelfs een flink stuk blauwe lucht! Met 9 graden boven nul leek het wel zomer ! Het was dus geen echte moeite om weer bij het strandje te komen. In iets meer dan twee en een half uur stond ik weer op de kant dus een redelijke 6km/u prima voor een winterse zondag.
Vertel ik dit nou om stoer te lijken ? zo kun je het uitleggen maar dat is echt niet de bedoeling. De bedoeling is veel meer om te laten zien dat je ook in December met een weersvoorspelling die bar en boos is heel relaxed op ons Gooimeer in een bootje kan zitten. Pas aan de waterkant kun je besluiten wat je werkelijk gaat doen niet thuis vanachter de computer. Als het echt hard gewaaid had zou ik mijn spullen zo weer in de auto gekiept hebben! Ik hoop echt van harte dat dit epistel een aanleiding kan zijn voor mensen om te zeggen : he, gaat dat zo , dat is leuk dat wil ik ook!
Ik heb in ieder geval een verrukkelijke ochtend gehad!


Rik

 

 

 


 

terug naar verslagen / foto's