Zeekanoën bij AQUAVITE

Het zeekanoën is een tak van de kanosport die door een groot aantal leden van Aquavite beoefend wordt, soms in clubverband maar uiteraard ook met mensen uit het hele land en zelfs over de hele wereld. Meestal beginnen kanovaarders na een aantal jaren met het verleggen van hun grenzen en komen dan vaak tot het zeekanoën, een van de mooiste takken van de kanosport. De tochten variëren van dagtochten naar een Waddeneiland tot tochten van meerdere dagen langs verschillende eilanden of kusten van de Waddenzee, Noordzee of zelfs Atlantische Oceaan.

 

 

Het vergt het nodige reken- en uitzoekwerk om aan de hand van weersomstandigheden, getijden en stromingen van tevoren een tocht te plannen, want op mooie zomerdagen kan het water prachtig vlak en rustig zijn maar in het voor of najaar kunnen woeste watermassa's alle mogelijke krachtsinspanningen van je vergen. Deze tak van de kanosport kent eigenlijk geen grenzen en is daardoor ook bijzonder boeiend.

 

 

Uiteraard staat ook hierbij veiligheid en op de hoogte zijn van mogelijke gevaren voorop. Voordat je aan het zeekanoën begint kan je via onze eigen kanovereniging en de NKB cursussen volgen en veel informatie vergaren over onder andere: navigeren, kaartlezen, EHBO, noodreparaties, noodsignalen en alles wat verder nog bij het kanovaren op zee hoort.