Veluwerally 2005

Op zondag 25 september jl. werd voor de 28 e keer de Veluwerally op de IJssel gevaren. In het verleden is al een aantal keren door een groep(je) Aquaviters aan dit festijn meegedaan. Dit jaar waren 8 van de in totaal 501 deelnemers van onze vereniging. 110 Deelnemers gingen voor de 35 km, 286 voor de 50 km en 105 voor de 100 km. Van Aquavite waren er 5 voor de 35 km (Frank, Frits, Louis, Margriet en Wim) en 3 voor de 50 km (Rik, Tjerk en Vera).

Op zaterdagmiddag kwamen we aan op het recreatiegebied Rhederlaag bij Giesbeek. Het was daar al gezellig druk. Na het afladen van de kano's hebben we de tenten opgezet tussen vele andere tenten (zie foto 1) en ons potje gekookt. Wim en Frank zijn daarna naar de kermis in Giesbeek gegaan (of was het de kroeg?). Zij kwamen pas terug toen wij al een paar uur hadden geslapen. In het donker is het namelijk moeilijk om de weg terug te vinden. Niet alleen naar het terrein, maar ook daarbinnen naar je eigen tent. En als je dan merkt dat je luchtbed lek is dan moet je maar in je auto gaan slapen.

Op zondagmorgen om 07.30 uur vertrok de groep met bestemming Kampen (100 km). Het was nog maar net licht. Er hing een dreigende wolkenlucht boven het kamp. Een half uur later vertrok de groep naar Deventer (50 km), waaronder ook onze drie vaarders. Het begon toen al een beetje te miezeren. Weer een half uur later vertrok de groep naar Zutphen (35 km). Intussen regende het al flink.

Door de regen hebben alle deelnemers minder vaak gerust dan gebruikelijk. Omdat we blijkbaar toch wel kuddedieren zijn stopten we even voor een kop koffie waar iedereen dat deed (zie foto 2). Het was daardoor een heerlijke modderpoel. Het weer klaarde intussen op en de zon ging zelfs schijnen waardoor een idyllisch plaatje van onze kanoërs langs de IJssel mogelijk werd (zie foto 3). Kort daarna kwamen we aan in Zutphen en kregen we onze medailles uitgereikt (zie foto 4).

Terwijl Margriet en Louis de boten op de trailer laadden heb ik Frank en Wim teruggebracht naar het kamp. Zij hebben daar de intussen drooggewaaide tenten ingepakt en de twee achtergebleven auto's naar Deventer gebracht. Zelf ben ik teruggegaan naar Zutphen om de trailer op te halen en daarmee naar Deventer te gaan om de drie 50-km vaarders op te pikken.

Vanuit Deventer zijn we doorgereden naar Kampen, naar het terrein van KV Skonevaarders. Daar zijn de boten van Vera, Louis, Margriet en Frits afgeladen. Zij wilden via de Randmeren terugvaren naar Almere. Later die middag kwam ook Wout daarbij. Hij had zich naar Kampen laten brengen om mee terug te varen. Van deze terugtocht is een afzonderlijk fotoverslag op de website te vinden.

Frits

 

terug naar verslagen / foto's