Openingstocht Uitgeest

 

Foto's: Rik Koorenhof

Tekst: Gerard de Reus

Zondag 2 april werd om 9.30 verzameld bij de loods. Nadat de kano's van de zwembad training waren afgeladen konden onze kano's op de trailer. In totaal ging het om 10 kano's.

Om 10 uur, in de regen, vertrokken richting Uitgeest.

Het instappunt was bij een parkeerplaats in de Broekpolder. Daar hebben wij ons omgekleed en zo waar werd het droog.

Eerst onder de A9 door richting Uitgeest daar over het Binnenmeer, weer onder de A9 door naar de Weijenbus en het Vroonmeer. Hier zien wij enkele snippen lopen. Bij Busch en Dam moet de kano over deze dijk worden gedragen. Rechtsaf gevolgd door direct links af Krommenie ingevaren. Vanaf hier werd het een beetje een verrassing omdat niemand een routekaart mee had genomen. Op Internet was gezien dat we via krommenie bij krommeniedijk uit konden komen dus op goed geluk maar proberen.

Dat lukte het is alleen de bedoeling dat we daar onder de weg door zouden varen om in de Woudpolder te komen. Na enige doodlopende slootjes te zijn ingevaren en een gevaarlijke lage brug, een man te water, bereikten we de brug in krommeniedijk.

Intussen was de zon al gaan schijnen. In de Woudpolder zien wij links de brug liggen waar wij onderdoor moeten. Wij varen helaas een zeer ondiepe sloot in en komen achter de huizen uit. Hier zwemt een zwaan in de smalle sloot, gelukkig heeft hij geen jongen anders had hij ons vast niet zo makkelijk doorgelaten.

Aan een paar bewoners die in de tuin aan het werk waren gevraagd of we op de goede weg waren en zo bij de brug konden komen.

Bij de brug was het tijd voor koffie. In de luwte van de brug kunnen we uit de wind zitten.

Na dat we uitgestapt zijn zien we een picknicktafel waar we met ze allen aan kunnen zitten, goed voor het saamhorigheid gevoel als er plaats is voor zes.

Over de Crommenije terug richting Uitgeest. De Tweede Broekermolen wuift ons met zijn wieken dat we op de goede weg zijn.

Terug op de parkeerplaats staat deze vol met auto's die bij de nabijgelegen jachthaven met hun bootjes aan het werk zijn.

Om ongeveer half vijf zijn wij weer terug bij de loods. Het was een geslaagde en gezellige openingstocht. Helaas hadden wij een zwemmer.

Ik vond het een leuke tocht. alleen vind ik het jammer dat er weinig verassende deelnemers bij waren (wildwatervaarders en canadeesvaarders).

 

terug naar verslagen / foto's