Speculaastocht 12-12-2010


Zondag de 12e gingen we met Dirk op pad die erg zijn best had gedaan om de Speculaastocht bij iedereen te promoten.  Een geweldige opkomst was het resultaat,  we waren wel met z’n vieren, Friso, Rob, Dirk en ondergetekende.  Even voor 9 uur waren we bij het botenhuis en begonnen met het opladen van de boten. Vorige week heeft het flink gevroren en was het knap koud. Vandaag had Dirk dat effe goed voor ons geregeld, 6-7 graden en een zonovergoten Gooimeer…… maar daar gingen we dus niet naar toe. Ons doel  was het gebied rond de Noorderplassen.  Rob was zo vriendelijk om de trailer voor ons te verslepen.  Na het opladen was er nog even tijd voor koffie, bruin en warm , wat wil een mens nog meer. En speculaas natuurlijk…
De Noorderplassen waren daags te voor al enigszins verkend door zowel Dirk als Rik, we wisten dus waar we konden instappen en hoe we het ijs konden vermijden. Met nog steeds  een waterig zonnetje eerst een rondje Noorderplassen gevaren om daarna de hoofdvaart in te varen richting Hoge Vaart. De kreekjes en eilandjes die hier liggen waren nog wel onbereikbaar door het ijs wat ons niet belette om bij een van de bruggetjes even rustig aan de koffie te gaan. En speculaas natuurlijk…..
Na de koffie de vaart uitgevaren en schuin over de plas weer terug naar het zwemstrandje waar we ingestapt waren. Boten opladen en terug naar het botenhuis. Hier wachtte ons heerlijke warme chocomel en …… speculaas natuurlijk…….


Rik

 

 

 

terug naar verslagen / foto's