Snerttocht 22-11-2009

De ochtend van de snerttocht begint met een heel ander weertype als de dag ervoor. Het Gooimeer laat kopjes zien……

De weersverwachting: regen in de loop van de dag en windstoten! Om die reden wordt er gekozen voor een tocht binnen dijken. Ook de Noorderplassen vallen af.

Gekozen wordt voor het Kromslootpark. Dat betekent boten op de trailer en richting het park. Maar voordat die vast zitten, is het een stief kwartiertje later en dan blijken ze eigenlijk nog niet goed vast te zitten. Er wordt gesuggereerd dat het wellicht handig zou zijn om iedere boot afzonderlijk vast te kunnen binden. Maar dan zijn er extra spanbanden nodig. (een aardig Sintcadeau??)

Rond 10.30 uur zitten we dan allemaal in de boot. Het waait flink; donkere wolken pakken zich samen. De lucht ziet er dreigend uit. Margriet besluit dat het toch wat te gortig lijkt en gaat er weer uit.

Dan de vaarroute vinden, dat valt niet mee. Wout heeft gelukkig zijn GPS bij zich en zo vinden we de route. Een route dwars door de rietvelden; kluunend van de ene naar de andere sloot. Zo komen we na ongeveer 2 uur weer bijna bij het eindpunt. Bij dat punt wordt er even gepauzeerd en komen er koffie en lekkers te voorschijn. Op dat plekje, maar ook elders in het park staan wilde pruimenbomen (ze zijn trouwens wel eetbaar en je kunt er lekkere jam van maken).Het laatste stukje is daarna niet ver meer…

Op naar de snert; die overigens heerlijk smaakt (naar familierecept van Wout).


Laat de wind nu maar komen…

Groet Herma

 

terug naar verslagen / foto's