Meerdaagse tocht Mecklenburger Seenplatte

1 t/m 7 mei 2008

De groep bestond uit Wil, Louis, Wim, Hans en Tweedehans.
We hadden de mooiste week van het jaar uitgekozen om dit prachtige gebied , ongeveer 100 km. ten noorden van Berlijn en ruim 700 km. verwijderd van Almere, te ontdekken. Het is enorm  uitgestrekt en de natuur is bijzonder afwisselend. Op het ene moment vaar je op een groot meer en het volgende moment vaar je weer in een klein slootje, wat je regelmatig nauwelijks kan vinden, met een speurtocht als gevolg. Deze kruipdoor sluipdoor routes zijn soms zo ondiep dat de zaargewichten onder ons de boot uit moesten om deze voort te trekken. Op vele wateren is het met een motor varen verboden, zodat de stilte je overvalt. Je komt dan ook alleen maar vele canadeze kano’s tegen. Het water is helder, zodat je scholen vissen voorbij kunt zien zwemmen. Op onze tocht zijn we een paar keer geschut en 2 keer moesten we zelfs de boten met een trekkar naar de andere kant brengen. Een keer was de afstand zelfs zo groot dat we met een ponykar met alle kano’s erachter door een plaatselijke oorlogsveteraan vervoerd moesten worden. Dit kostte ons wel € 10,- per persoon maar Louis had in ieder geval weer iemand om uitgebreid over de oorlog te praten.
We zijn onze tocht in Feldberg begonnen, waar we 3 dagen onze tenten hebben laten staan. Onze tocht voer via Lijchen, Furstenberg, Ahrensberg, Blankenforde naar Kratzeburg. Onze tweede campng was gelegen in Ahrensberg aan de Drewensee. De laatste dag wilden we nog een tocht maken bij Neustrelitz, doch dat viel in het water omdat mijn radiator stuk was. Gelukkig was er een dealer in de buurt die het ongemak de volgende dag zou maken en ons naar de camping terugbracht. Vandaar dat we Neustrelizt maar van de vaste wal hebben bekeken.
Dit gebied is het beslist waard om nog eens bezocht te worden. De stadjes zij leuk, de natuur is ongerept, de mensen zijn vriendelijk en het bier is er goed. Je kunt de routes zo lang of kort maken als je wilt, want er zijn vele campings onderweg.

Auf wiederschnitzel.

 

 

 

terug naar verslagen / foto's