Zondag-binnen, de eerste

Frits zei woensdag nog zo,”ik ga mee maar dan moet het niet regenen als we instappen”.

Hij hield geen woord. Voor zondagochtend was er woest weer voorspeld maar toch ook met droge periodes en het regende bij het boarden achter de sluis.

Er heerst een verrukkelijk gevoel van rust en sereniteit op het water na de drukte met de kanotrailer. We varen met enige wind in de rug over rustig water door Almere haven. Margriet ziet in de waterval van de Witte werf een niet geplande overdraagplaats maar al snel naderen we de bocht van de Lange Wetering. Annette vaart opmerkzaam onder de wal alsof ze de regen wil ontvaren. Haar splinternieuwe uitrusting werd even eerder door een opstijgende eend die z’n ballast kwijt moest, in de outfit van een routinier omgetoverd.

Het landschap in de bocht bij de Klavergriend geeft het gevoel er helemaal uit te zijn, de regen maakt het decor mooi en rustig.

We omzeilen een visser en ter hoogte van de Kromme Wetering vindt even scheepsberaad over de route. We kiezen om door te varen en in de buurt van de roeivereniging aan de koffie te gaan.

Een eenzaam stel vrijwilligers staat wilgen te knotten, de groep is door de regen kennelijk niet groter.

Na de brug van de Waterlandse weg komen de woonarken.

Dirk memoreert uit de tijd dat hij wintervogels in de Lange Wetering telde dat de bewoner van de eerste ark met grote argwaan onze verrekijker acties gadesloeg en daarover ons dringend ondervroeg. Hij had vast andere ideeën.

In de kom van de roeivereniging zijn weinig gemakkelijke uitstapplekken. We maken tenslotte gebruik van de roeisteigers maar daarvoor eerst toestemming te hebben gevraagd.

We zijn zeer welkom boven in de kantine maar vanwege onze drijfnatte omhulsels maken we gebruik van de kantine uitbouw waaronder we prima tegen de regen beschut aan onze koffie beginnen. Allemaal aardige mensen daar.

Wout voorspelt een droge periode en fotografeert er even op los.

We “genieten” verder nog even van een roeier die via het water uit z’n boot stapt.

Voor de toekomst blijven we welkom om even aan te leggen en een kopje koffie te komen halen. We kunnen dus gewoon in Almere ook even voor Pampus gaan liggen.

Tijdens de terugreis hebben we een beetje wind tegen maar de wetering ligt lekker beschut,

het kasteel ligt er nog, de parkeerplaats van het kerkhof even gebruikt en toen weer in de loods terug, deze ochtend had ik niet willen missen.

Dirk

15 nov. 09.

 

terug naar verslagen / foto's