Denemarken 2008


In augustus 2008 heb ik met een groepje van drie kajakkers een trektocht gehouden in Denemarken. We zijn naar Fynshav gereden en hebben de auto’s daar op een camping geparkeerd. Van daaruit hebben we zeven dagen over de Kleine Belt gevaren.
Het is een gebied nagenoeg zonder eb en vloed dus je kan zelf je dagindeling maken en gaan varen zonder rekening te hoeven houden met stromingen. Door de aanwezigheid van vele eilanden is het een leuk vaargebied met vele mogelijkheden. Met veel wind is er altijd wel een beschutte kust te vinden en met mooi weer kan je grandioze oversteken maken.
Omdat we zonder echte voorbereiding in dit gebied terecht gekomen waren ontstond de tweede dag het plan om het eiland Langeland te rond te varen en daarna weer terug te varen naar het beginpunt. Dat is ook gelukt en onderweg snuif je Denemarken op. Denemarken is voor mij vooral RUST. Rustige mensen (voor zover we ze gezien hebben), rustige dorpjes (er is geen moer te doen) en kamperen op plekken waar wij de enige kampeerders zijn. Vele dorpjes hebben wel een klein haventje waar ook gekampeerd kan worden.
Het weer was matig. Af en toe wel wat zon, maar vooral veel grauwe dagen met redelijk veel regen. De wind heeft zich tamelijk koest gehouden zodat we alle dagen hebben kunnen varen.
Na zeven dagen en ongeveer 200 km varen zijn we weer kano-bevredigd huiswaard gekeerd.


Dik Botter  

 

 

terug naar verslagen / foto's