Rondje Almere (Almere Buitenom)
11 september 2010

Waar is iedereen??
Vrijdagavond 10 september in de stromende regen mijn kajak op de auto gelegd. De hele week vooral de kajak woensdagavond stromende regen, maar zaterdag wordt het mooi weer.

Op de Hollandse brug inderdaad een prachtig uitzicht over het Gooimeer en het IJmeer. Ik had de routebeschrijving niet goed gevolgd en kwam zodoende na een fraai ritje langs de noordoever van het Gooimeer aan. Teun, Dik en Rik, allen lid van  kanovereniging Aquavite, waren gelukkig nog niet ingestapt. Dat instappen vanaf de steiger was een ware acrobatische truc; je laat je boot vanaf 2 meter hoogte in het water zakken en springt er dan zo snel mogelijk in. De heren waren bedreven, dat was duidelijk.

Om 10.05 uur zijn we weggevaren voor het rondje Almere met de klok mee. Het weer was prachtig, wind ZZW windkracht 3, temperatuur gem 18 en max 23 C en geen regen.

De tocht begon op het Gooimeer met een stuk schuin tegen de wind in naar het westen met een constant uitzicht op de kerktoren van Naarden aan de overkant. Na even een korte pauze bij de jachthaven Muiderzand net voorbij de Hollandse brug het IJmeer op. De wind leek iets toe te nemen. Het uitzicht was prachtig, Muiden, Pampus,in de verte Amsterdam, de kerkjes van noord-holland, met op de voorgrond een aantal zeilschepen onder vol zeil. Bij het ronden van de zuidwest hoek van Flevoland  kregen we de golven en wind pal in de rug.Het voeren van gesprekken werd een uitdagende bezigheid; de een na de ander schoot al surfend  op de golven vooruit. Surfend en spelenderwijs langs de strakke dijk, in de verte het Paard van Marken …en daar…een nieuwe toren, een schip met netten in de mast? Het bleek een kraan bij opnames van een commercial bij het  Blocq van Kuffelen. Daar, uit de wind, liggend tegen de dijk, was het uitstekend lunchen. Na het overdragen de Hoge Vaart door- en uitgepeddeld en vervolgens weer zuidwestelijk naar de sluis in Almere Haven. Daar had Rik het zo geregeld dat we werden toegezongen door een shanti koor. Met uitgeleide van “daar bij de ha-a-a-aven” de haven uit- en het Gooimeer opgevaren.
Als slot van de tocht weer een staaltje acrobatiek van de heren van Aquavite bij het beklimmen van de steiger.

Het Rondje Almere samengevat: fijne wind, goede golven, lekker zonnetje, combinatie open water, een vaart en sloot, leuk gezelschap, shanti koren, filmsets, lekker tempo gevaren, ezellige en mooie gevarieerde tocht….dank aan de heren van Aquavite Almere en Rik voor het organiseren van de tocht.
Maar waar was iedereen?

Mariette

 

terug naar verslagen / foto's