Winterkamperen Biesbosch

 

Lekker vroeg vertrekken vanuit Almere voor ons winterkampeerweekend in de Biesbosch. We hadden er zin in: afzien in de kou, wind en misschien zelfs sneeuw. Zes bikkels klaar om de uitdaging aan te gaan. De weersvoorspellingen waren uitstekend voor eenwinterweekend. Zaterdag temp.0-5gr wind W 4-5 nachtvorst, Zondag temp.0-5gr en wind Z 4-5. Heerlijk dus.

Omstreeks 12 uur vertrokken we met meer dan volgepakte kano's bij het Biesboschmuseum richting camping de Vischplaat, waar we zaterdagnacht zouden kamperen. Tegen tweeën kwamen we aan op de camping die voor de gelegenheid was omgedoopt in een modderbad. We zetten de tenten op en gaan vervolgens nog een stukje varen. Een kort tochtje voordat het donker wordt..Bij vertrek sneeuwde het een beetje, maar later kwam de zon door en werd het toch nog een mooi tochtje op de woelige Amer en door een klein stukje Biesbosch. We hadden een grote tent mee om nog een beetje in de luwte te zitten. Harde wind maakte het behoorlijk fris en de modder zorgde voor veel ongemak. De overheerlijke Bami van Martine was de hoofdmaaltijd van de dag en maakte veel gemis aan comfort goed. Aansluitend natuurlijk de bonte avond met kampvuur. Na afloop verdween er zo af en toe iemand naar zijn eigen tentje, waar iedereen zich goed voorbereid had op de nachtelijke kou.

De volgende morgen bleek iedereen de nacht goed doorstaan te hebben . Het ijs stond op de tenten, maar daar merkte je binnen weinig van. Na een gezamenlijk uitgebreid ontbijt inpakken en wegwezen, maar niet voor uitgebreid afscheid te nemen van de waakhond, die iedereen persoonlijk benaderde. De terugtocht voerde ons midden door de Biesbosch, door prachtige slootjes en meertjes. Behalve de prachtige landschappen hebben we ook nog dierlijk schoon gezien waaronder een ijsvogeltje en jazeker! ook bevers. Op zoek na een geschikt pauzeplekje verrasten we een stel bevers tijdens hun middagdutje. Na de lunchpauze ging een van ons tijdens het schoonmaken van de boot kopje onder (best fris lijkt me). Droge spullen aan en snel weer verder om warm te worden. Na nog een klein stukje varen waren we alweer bij de auto's en vond nog een van onze groep het nodig om een bad te nemen bij het uitstappen. Alles opgeladen en weer richting Almere. Waar we bij de loods met zijn allen concludeerden, dat het wel een heel geslaagd weekend was en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Wout

 

 

 

 

terug naar verslagen / foto's