Zondag 21 Oktober 2007

Block van Kuffeler, Marken, Volendam; Block van Kuffeler

Gevaren door : Martine, Leen en Rik

Foto's: Martine

Zoals we hadden afgesproken was ik even voor 9 uur bij het botenhuis en nog geen twee minuten later kwam Martine aansjesen. We hadden allebei het zelfde probleem : de weg was afgesloten ivm een of ander lawaaiig autofestijn. Dus hadden we allebei over het gras onze weg naar het botenhuis moeten zoeken. Boten op dak, wat toch altijd net even langer duurt dan je van te voren denkt, en op naar het gemaal. Volgende probleem : de dijk was afgesloten en de rotonde richting A6 ook. Via een alternatieve route toch koers gezet richting De Blocků Hier aangekomen hadden we nog maar net de boten van het dak of daar kwam Leen aan die met ons mee zou varen. Hij was van huis uit komen varen.

Inpakken en wegwezen, 320gr richting de boei van de vaargeul, de BVK, en daarna 310 richting Marken. Het weer was geweldig, zon, warm en weinig wind zodat we maar ietsje meer dan een uur nodig hadden voor we op Marken aan de koffie konden. Dit blijft voor mij toch een idyllisch plekje. Na de koffie op naar Volendam, een kleine 7km. Hier ons bammetje opgegeten en even door het dorp gewandeld. Hier zagen we een stel eenden die zwommen in een plas met een dikke laag eendekroos. Ik vroeg me af of ze dat lekker vonden en of dat hetzelfde gevoel zou zijn wanneer iemand mij zou laten zwemmen in een bad vol met chocolademousse met slagroom. Ik zal het wel nooit te weten komen.

Toen weer op naar de Block van Kuffeler. Nu met ietsje meer wind schuin achter een lastige koers voor mij. Als maar corrigeren om een beetje op koers te blijven. Echt leuk hoor zo'n speels bootje wat 14km lang alle kanten op wil! Nu in een keer doorgevaren en tegen drieën zetten we weer voet aan wal. Op het laatste stuk hadden we zowaar nog aardige golven waarop het surfen best wilde lukken. Afscheid genomen van Leen die van hier uit weer naar huis zou peddelen, boten op de auto en op naar het boten huis.

Al met al weer echt zo'n dagje waar je er niet genoeg van kan hebben!

Gevaren afstand ca 28km in 5 uur inclusief pauze.

Rik

 

 

 

 

 

terug naar verslagen / foto's