Frits, kijk uit! …… Plons

 

Zondag, 17 juli 2005. Een deel van de vaste kern van de toervaarders (Frank, Frits, Hans, Margriet, Rob, Wim en Wout) verzamelt zich om 10.30 uur bij de loods, laadt de boten op de trailer en vertrekt met twee auto's naar Broek in Waterland, ten noorden van Amsterdam.

Wim had nog een aantal kopieën van vier kanotochten in Waterland-Oost. Wij kozen voor de blauwe tocht (17 km). Het weer was voortreffelijk: half bewolkt, beetje wind, zo'n 24 graden. Het traject was leuk afwisselend: smalle, bochtige watertjes en een enkel meertje. De verrassing was de doortocht door Monnickendam. Daar werd namelijk het feit herdacht dat deze plaats 650 jaar geleden stadsrechten had gekregen. De straten en huizen waren uitbundig versierd. De lokale bevolking liep bijna allemaal in Middeleeuwse kleding. Overal werden oud Nederlandse taferelen nagespeeld. De gracht waar wij door moesten was afgesloten omdat daar een pestbegrafenis plaatsvond. Natuurlijk zijn we uitgestapt en hebben we genoten van al die festiviteiten.

Na dit feest hebben we de route weer opgepakt totdat we zin in koffie kregen. Wout vond achter een rietkraag een soort pier van circa drie meter breed waar we wel konden gaan zitten. We stapten aan twee kanten van de pier uit de boten. Frits trok zijn boot op het droge om plaats te maken voor de volgende uitstapper. Maar ja, een boot van vijf meter over een pier van drie meter, dat past niet. Margriet zag het gebeuren en riep: “Frits, kijk uit! Kijk uit!”. Frits reageerde te laat en in een slowmotion viel hij aan de andere kant tussen het riet in het water. Oh, wat hebben de anderen staan lachen.

Na deze pauze hadden we nog een half uurtje te gaan tot het punt waar de auto's op ons wachtten. Dan volgt het standaard ritueel van uitstappen. boten opladen, omkleden en terug naar de loods. Hier hebben we nog een verkoelend biertje gedronken, nagepraat over deze leuke dag en plannen gemaakt voor een volgende tocht.

Wim, bedankt voor dit leuke idee.

 

 

terug naar verslagen / foto's